Voetpijn door verkeerde schoenen/laarzen 

Voetpijn door verkeerde schoenen/laarzen 

Wij lopen wat af op een dag, het begint al zodra de wekker gaat en we uit bed stappen. Het is van belang dat je goed schoeisel draagt. Dit zorgt ervoor dat jij de dag lekker door komt en geen last hebt van je voeten en knieën. Als je voetpijn krijgt door je schoenen zijn er een aantal opties om te kijken of de pijn te verhelpen is.

Voetzooltjes

De meeste schoenen hebben een niet voorgevormde zool die in de loop van de tijd een beetje naar je voet gaat staan. Dit komt door de drukplekken van je tenen en je hielen op de zool. Hierdoor kan het zo zijn dat je schoenen of laarzen niet meer fijn zitten. Als ze niet fijn zitten ga je anders lopen en zorg je er sneller voor dat je last krijgt van voetpijn. Dit is te verhelpen door bijvoorbeeld inlegzolen in je schoenen of laarzen. Door het gebruik van de inlegzooltjes heb je meer demping bij het lopen en moeten de drukplekken zich weer opnieuw vormen. Dit maakt dat je laars weer als gegoten zit. 

Ander alternatief 

Een ander alternatief voor de inlegzolen is zolen op maat laten maken door een specialist. Dit kost wel een hoop extra geld, maar hierdoor verminderd de pijn in je voet snel. Verder kun je deze zool er in doen en uithalen wanneer jij maar wil.  Echter is de maat van de zool wel bepalend of hij in sommige schoenen past.

Nieuwe kopen 

Als beide opties niet werken is toch het advies om nieuwe te kopen. Let hierbij er wel op dat dit paar wel de juiste maat en de juiste vorm heeft voor het beste balans en de beste ondersteuning. Je kunt je oude paar verkopen via internet, of je kunt ze in een zak doen en bij een inzamelpunt voor kleding brengen.  Daar krijgen je laarzen een nieuwe toekomst. In Nederland of ergens ver daarbuiten.